Presentats tots els detalls del BiCircuit Festival

Presentats tots els detalls del BiCircuit Festival

L’esdeveniment tindrà lloc al Circuit de Barcelona-Catalunya el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, una de les novetats més esperades de la temporada.

 

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, el Circuit de Barcelona-Catalunya celebrarà per primera vegada el BiCircuit Festival, un esdeveniment que aplegarà curses amb bicicleta de diferents modalitats i que reunirà amants de la bicicleta, aficionats al ciclisme i públic familiar. Sens dubte, una de les novetats més esperades del calendari d’aquesta temporada.

IMG_0260El Circuit de Barcelona-Catalunya ha presentat avui tots els detalls de l’esdeveniment al Museu Melcior Colet de Barcelona, en un acte presidit per Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Josep Bochaca, president de la Federació Catalana de Ciclisme, i Joan Fontserè, director general del Circuit, entre altres autoritats.

Vicenç Aguilera: “El Circuit de Barcelona-Catalunya, sent una infraestructura estratègica pel país, intenta tenir activitats de tot tipus durant l’any i un bon exemple és el BiCircuit Festival, que consolida una tendència al voltant del ciclisme que hem estat desenvolupant en els darrers anys. Serà un esdeveniment lúdic i pels amants de la bicicleta”.

Joan Fontserè: “Tots aquests últims anys portem fomentant el ciclisme i ens ha portat a crear aquest producte posant també en valor el nostre territori. El Circuit vol plasmar un ventall polièdric, ja que el món del ciclisme té moltes cares, donant cabuda al ciclisme de muntanya, de carretera, de resistència, amb bicicletes elèctriques, etc”.

Josep Bochaca: “Hi ha tot un ventall de possibilitats al ciclisme i la Federació Catalana de Ciclisme dóna tot el suport al Circuit perquè es practiqui de forma segura. Estem segurs que el BiCircuit Festival serà un èxit i que aquesta primera edició serà la primera pedra d’una prova clàssica al Circuit”.

Gerard Figueras: “El Circuit és una estructura d’Estat fonamental pel país i ens hem de sentir afortunats de tenir-lo obert a la competició de les màximes categories del motor, però també a la promoció de l’activitat física, la salut i l’oci en l’àmbit familiar, com passarà durant aquests dos dies. El Circuit, doncs, ens projecta en l’elit de l’esport mundial i, alhora, és una eina de promoció esportiva i de dinamització econòmica”.

També han estat presents a l’acte donant suport al BiCircuit Festival esportistes de la talla d’Antonio Pedrero, ciclista del Team Movistar, el pilot Pedro de la Rosa i el copilot Lucas Cruz.

Lucas Cruz: “El ciclisme és un esport que a vegades no es té en compte i pels pilots és una oportunitat magnífica per preparar-se físicament i per gaudir. Aquesta iniciativa és una manera de gaudir del Circuit amb molta seguretat”.

Pedro de la Rosa: “Gràcies al Circuit per aquesta iniciativa amb les bicicletes, que és la meva segona passió després del motor. Al BiCircuit Festival tindrem l’oportunitat de  donar a conèixer BKIE als aficionats del ciclisme i del motor en un esdeveniment tan especial”.

Antonio Pedrero: “La vinculació del Circuit amb el ciclisme és una oportunitat per les persones que volen rodar sense perills i també és una bona opció pels nens. Té un traçat molt ample i pots rodar en un entorn segur”.

El BiCircuit Festival tindrà la cursa de 24 Hores Madform, la Gran Fondo, la Marxa BTT i el Campionat Mundial de Brompton, així com també competicions organitzades per la Federació Catalana de Ciclisme. Si bé l’acció a la pista no s’aturarà en tot el cap de setmana, el pàdoc del Circuit també acollirà propostes com una fira, un mercat de segona mà, exhibicions, accions de seguretat vial, entre altres, per tal que el BiCircuit Festival sigui una gran festa de la bicicleta amb un ambient lúdic i familiar. L’entrada al Circuit serà lliure durant tot el cap de setmana per a tots els espectadors.

Més informació: www.bicircuit.cat

IMG_0338